Είναι πιο υγιεινό από τις τηγανητές πατάτες. Με το ζαμπόν που σας προτείνω να βάλετε γίνεται ένα πλήρες πιάτο, αρκετά ελαφρύ και πολύ απολαυστικό.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 αυγά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι παντσέτα ή ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές παξιμάδι τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό
- Αποφλοιώστε τις και λυώστε τις με ένα πηρούνι
- Σε τηγάνι ασπρίστε το κρεμμύδι
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τις πατάτες, τα αυγά, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το βούτυρο και το σχοινόπρασο
- Προσθέστε το γάλα
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Κάντε το υλικό μπαλίτσα και δώστε του μορφή κέηκ
- Ψήστε το για 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει
- Αν σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, όταν σερβίρετε
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό