Κέικ νηστίσιμο; Ναι! Η συνταγή αυτή από το Αγρίνιο είναι η απόδειξη πως γεύση και νηστεία μπορούν να πάνε μαζί!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρικήξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ με το μίξερ και σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα στερεά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα κουζίνας. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι (και αυτό γιατί δεν ξεφορμάρεται εύκολα) και αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170C για μια ώρα. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει καλά.
Προσοχή: Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45′ γιατί θα πέσει ο όγκος του κέικ.
Originally posted 2016-08-11 11:28:55.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό