Υλικά
- 120 γρ. βιτάμ
- 140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. αυγά
- 60 γρ. αλεύρι μαλακό
- 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. κακάο
- 40 ml γάλα
- Για το fudge
- γάλα 100 ml
- μέλι: 30 γρ
- σοκολάτα υγείας 200 γρ.
- βιτάμ 20 γρ.
Εκτέλεση
- Για το κέικ, χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά το αβγό.Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένα και τέλος, προσθέτουμε το γάλα.Αδειάζουμε τη ζύμη σε στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 16 εκ, το οποίο έχουμε αλείψει εσωτερικά με βιτάμ και ζάχαρη (σεμιζάρισμα), και ψήνουμε στους 160 για 35-40 λεπτά.
Για το fudge, βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και περιχύνουμε το μίγμα πάνω στη σοκολάτα υγείας.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από το κέντρο μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία fudge.
Τέλος, προσθέτουμε το βιτάμ.
- Για τη σύνθεση1. Κόβουμε το κέικ, αφού κρυώσει, οριζόντια σε 2 μέρη ίδιου πάχους και απλώνουμε 200 γρ fudge στο ένα κομμάτι.2. Κλείνουμε το κέικ με το άλλο μισό και με τη βοήθεια μιας παλέτας γαρνίρουμε εξωτερικά.
Πηγή:icookgreek.com
Originally posted 2016-04-06 17:00:00.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό