Αυτό το κέικ είναι το πιο γευστικό κέικ που υπάρχει…Ζουμερό και συνδυάζεται τέλειο με γλυκό του κουταλιού βύσσινο! Είναι η καλύτερη επιλογή για πρωινό!
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Αλευροβουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 25 εκ.
- Τοποθετούμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αυξηθεί σε όγκο.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε αυγό και ξύνοντας τις πλευρές του μπολ με μία λαστιχένια σπάτουλα για να μην μείνει τυρί κρέμα ιδίως στα πλαϊνά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια ή το πικραμύγδαλο, και τέλος το αλεύρι και το αλάτι μονομιάς. Χτυπάμε λίγο μέχρι να ενσωματωθούν. Θα μπορούσαμε απλά να αφαιρέσουμε το μείγμα από το μίξερ και να ανακατέψουμε το αλεύρι με μία σπάτουλα.
- Βάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ανακινούμε ελαφρά για να γίνει επίπεδη η επιφάνεια του κέικ. Ψήνουμε μέχρι το κέικ να πάρει χρώμα και όταν τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα εκείνη να βγαίνει καθαρή, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Τοποθετούμε τη φόρμα σε μία σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.