Γίνεται με ολόκληρα πορτοκάλια, γι’ αυτό έχει υπέροχο άρωμα.
Υλικά
- 2 πορτοκάλια, μεγάλα
- 3 αυγά
- 1 1/2 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 φλ ζάχαρη
- 180 γρ μαργαρίνη
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια τα κόβουμε σε κομματάκια αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το πορτοκάλι, τη μαργαρίνη λιωμένη, τη ζάχαρη, τα αυγά και, στο τέλος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ομοιογενοποιούμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά στον αέρα.
Αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Η υφή του είναι αρκετά υγρή και μαλακή.
Σερβίρεται με φλούδες πορτοκαλιού.
Originally posted 2017-10-06 12:30:34.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό