Υλικά για το κέικ
- 1 ποτήρι γάλα
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 25 γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα την βανίλια, το μπέικιν, την κουβερτούρα το κακάο και το αλεύρι . Βάζετε το μίγμα του κέικ σε φόρμα βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες.
Ψήστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Ανοίξτε τρύπες σε όλη την επιφάνειά του.
- 200 γραμ. βούτυρο μαλακό
- 100 γραμ. κουβερτούρα πλάκα λιωμένη και χλιαρή
- 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό