Υλικά:
- 140g μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
- 60g βούτυρο
- 30g ζάχαρη
- 2 αυγά
- 40 g αλεύρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους, στη συνέχεια σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την ελαφρώς κρυωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε μερικές φόρμες για cupcake με βούτυρο και γεμίζουμε με το μείγμα.
- Τέλος, τοποθετούμε τις φόρμες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 7 λεπτά.
Έτοιμα! Σερβίρετε το κέικ ζεστό.
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/idivagr/videos/1057204200969379/” width=”600″ height=”400″ onlyvideo=”0″]
Originally posted 2016-03-06 19:00:58.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό