Κέικ σοκολάτας που λιώνει…



Υλικά:

  • 140g μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
  • 60g βούτυρο
  • 30g ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 40 g αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους, στη συνέχεια σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε την ελαφρώς κρυωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Λαδώνουμε μερικές φόρμες για cupcake με βούτυρο και γεμίζουμε με το μείγμα.
  6. Τέλος, τοποθετούμε τις φόρμες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 7 λεπτά.

Έτοιμα! Σερβίρετε το κέικ ζεστό.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/idivagr/videos/1057204200969379/” width=”600″ height=”400″ onlyvideo=”0″]



Originally posted 2016-03-06 19:00:58.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: