Υλικά
Για το κέικ
- 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100ml γάλα
- 130ml σπορέλαιο
- 200γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
Για την κρέμα
- 500ml γάλα
- 120γρ ζάχαρη
- 60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 4 βανίλιες
- Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αυγό,τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γαλα απο την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
- Αποσύρουμε απο την φωτιά,αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,τις βανίλιες και το αλάτι για το κέικ
- Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο,το ξύσμα και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί,περίπου 26-28 εκ,και αδειάζουμε το μείγμα
- Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε,κουταλιά κουταλιά,σε όλη την επιφάνεια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
- Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό