Ένα καταπληκτικό,μοσχοβολιστό κέικ βουτύρου δίχρωμο!!!
Μαλακό και ”γεμάτο” σε γεύση και άρωμα,με τέλεια υφή σκέτη απόλαυση!!!
Υλικά
- 500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία .δωματίου
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 4 αυγά
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ σοκολάτα ρόφημα σκόνη
- 1 κ.σ κακάο σκόνη
- 200 γρ.μερεντα για το γέμισμα
Εκτέλεση
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.-
Προσθέτω 1-1 τα αυγά,βανίλιες,ξύσμα,χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν
.-Σε ένα μπολ ρίχνω το 1/3 του μείγματος,προσθέτω τη σοκολάτα ρόφημα σκόνη και το κακάο και λίγο γαλατάκι έξτρα να αραιώσει και ανακατεύω καλά.-
Σε φόρμα βουτυρωμένη αδειάζω εναλλάξ κουταλιές από το λευκό μείγμα με το σοκολατένιο.
Πριν την τελευταία στρώση ρίχνω και μερικές κουταλιές μερέντα.-
Ψήνω στους 180 πάνω κάτω για 45-50 λεπτά.
Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!!
Το γλάσο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!
Συνταγή Σόφη Τσιώπου Οι Λιχουδιές της Σόφης
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό