Κιμαδόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς


Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • ½ φλιτζάνι  Ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κρεμμύδι
  • 1 κσ πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλ. λευκό, ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε το κρασί να απορροφηθεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε ένα ποτήρι νερό στο τηγάνι και αφήνουμε τον κιμά να βράσει.

Πριν κλείσουμε τη φωτιά βάζουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί και βάζουμε την γέμιση.

Κλείνουμε βάζοντας άλλα δύο φύλλα.

Χαρακώνουμε τα κομμάτια μ΄ένα μεγάλο μαχαίρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα.

Originally posted 2016-10-07 13:09:38.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: