Κινέζικο κοτόπουλο με μακαρόνια και σουσάμι

Κινέζικο κοτόπουλο με μακαρόνια και σουσάμι

Κινέζικο κοτόπουλο με μακαρόνια και σουσάμι

Μια εύκολη και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή, με το λεπτοκομμένο κοτόπουλο να τηγανίζεται γρήγορα στο γουόκ και να γεμίζει νοστιμιά τα νουντλς και τα λαχανικά.

Υλικα (Μερίδες: 2)

375 γρ. νουντλς κινέζικα
1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Χυμό από 2 λάιμ
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Μαγειρεύουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
2. Εν τω μεταξύ σε ένα γουόκ (αν δεν έχουμε σε αντικολλητικό τηγάνι), ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα stik του καρότου και μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο αρχίσει να παίρνει χρώμα.
4. Προσθέτουμε γρήγορα το μέλι και το χυμό λάιμ, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το σουσάμι και τα μαγειρεμένα νουντλς.
5. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το μαϊντανό.

Διάρκεια: 20 λεπτά

lovecooking.gr

Leave A Response

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: