Κινούμενο φρούριο το Range Rover Sentinel (pics)

Κινούμενο φρούριο το Range Rover Sentinel (pics)

Κινούμενο φρούριο το Range Rover Sentinel (pics)

Το ειδικό τμήμα της Land Rover κατασκεύασε το πρώτο θωρακισμένο όχημά της: το Range Rover Sentinel. Το συγκεκριμένο Range Rover διαθέτει θωράκιση επιπέδου VR8, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε πυροβολισμούς από βλήματα διαμέτρου 7,62 χλστ, ενώ αντέχει και σε εκρήξεις μέχρι και από TNT 15 κιλών, αλλά και από χειροβομβίδες.

Όλες αυτές οι αρετές παρέχονται από το ενισχυμένο αμάξωμα σε 6 κομβικά σημεία από ενισχυμένο χάλυβα, καθώς και από τα αλεξίσφαιρα τζάμια, τα οποία αντέχουν τις σφαίρες, αλλά παράλληλα προσφέρουν κι εξαιρετική ορατότητα σε οδηγό κι επιβάτες.

Το εξειδικευμένο τμήμα της Range Rover πέρα από τη θωράκιση του αμαξώματος έχει δουλέψει και στα συστήματα ευστάθειας του αυτοκινήτου, ώστε αυτά να δουλεύουν σωστά και με ασφάλεια παρά το επιπλέον βάρος των 650 κιλών.

Εννοείται ότι ενισχυμένη είναι και η ανάρτηση για τη διαχείριση του extra βάρους, το οποίο έχει αυξηθεί μιας και πέρα από την θωράκιση στο αμάξωμα έχουν τοποθετηθεί, extra βοηθητική μπαταρία, ενισχυμένο ρεζερβουάρ καυσίμου, καθώς και 20αρες ζάντες με ειδικά run flat ελαστικά, αλλά και σύστημα πυρόσβεσης.

Αυτό το κινούμενο φρούριο, διαθέτει έναν 3λιτρο, 6κυλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με ιπποδύναμη 340 ίππων, με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω ενός 8ταχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF. Τα φρένα είναι ανάλογα των περιστάσεων, με τα εμπρός να είναι αεριζόμενα με δίσκους 380 χλστ, ενώ πίσω έχουν διάμετρο 365 χλστ και φορούν ενισχυμένα υλικά τριβής.

Στην περίπτωση εκτάκτου ανάγκης που θα έχουν μπλοκαριστεί οι πόρτες για να αποτραπεί η είσοδος των εισβολέων στο εσωτερικό του Range Rover, υπάρχει ειδική έξοδος διαφυγής ακριβώς πίσω από τα καθίσματα των επιβατών.

Οι υποψήφιοι αγοραστές του Range Rover Sentinel θα μπορούν να το παραγγείλουν από αυτόν τον μήνα κιόλας, με το μοντέλο πλήρως ομολογκαρισμένο για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.  Σύμφωνα με τη Land Rover το θωρακισμένο μοντέλο της θα κοστίζει λίγο κάτω από τα 400.000 ευρώ και θα προσφέρεται με 3ετη εγγύηση.

Κινούμενο φρούριο το Range Rover Sentinel (pics) Κινούμενο φρούριο το Range Rover Sentinel (pics) Κινούμενο φρούριο το Range Rover Sentinel (pics)

Πηγή: autotriti.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: