Μια σπουδαία ιδέα προκειμένου να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη είχε ιδιοκτήτης παραδοσιακού καφενείου στο Καπάνι Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετέτρεψε το κλειστό μαγαζί του σε μαγειρείο για άστεγους και ανθρώπους με προβλήματα υγείας.
Ο Δημήτρης Παντζαρτζίδης αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημά του, ωστόσο από τις 13 Απριλίου ξεκίνησε να προσφέρει φαγητό από την κουζίνα του στους συνανθρώπους του που δεν έχουν σπίτι να μείνουν.
«Με άγγιξε αυτή η κατάσταση γιατί παλαιότερα έχω κι εγώ περάσει παρόμοια φάση και η χαρά μου να μπορώ να προσφέρω αυτά τα πράγματα στους ανθρώπους είναι κάτι που δεν πληρώνεται.
Να είσαι από κάτω, να σηκωθείς, να σταθείς και να πας να φροντίσεις αυτούς τους ανθρώπους είναι ό,τι πιο πολύτιμο μου ‘χει συμβεί στη ζωή μου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παντζαρτζίδης.
Η διανομή ξεκινάει καθημερινά με αυτοκίνητα εθελοντών και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, λόγω της πανδημίας, διασχίζει τη δυτική Θεσσαλονίκη και την Ανω Πόλη και καταλήγει με ενδιάμεσες στάσεις, στη ΔΕΘ.
Εκτός από τους άστεγους, η ομάδα μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους που μένουν μόνοι τους σε διαμερίσματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά και στους άστεγους χρήστες ουσιών που διαμένουν προσωρινά σε χώρο της ΔΕΘ, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΚΑΝΑ.
Διαβάστε ακόμη: Βόλος: Βαρύ το πρόστιμο για ιδιοκτήτη ταβέρνας που άνοιξε το μαγαζί του και σέρβιρε πελάτες
ellada
Tags: Ειδήσεις