Συστατικά
- 4 παϊδάκια κοτόπουλου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 12 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
- 60 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε 8 πολύ λεπτές φέτες
- 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
- 1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι κορνφλάουρ
- Φέτες λεμονιού (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
- 1 Ρίξε στο κοτόπουλο αλάτι και βάλε 3 φύλλα φασκόμηλου σε κάθε παϊδάκι.
- 2 Τύλιξε 2 φέτες προσούτο γύρω από κάθε παϊδάκι.
- 3 Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.
- 4 Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- 5 Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και άστο να μείνει ζεστό.
- 6 Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ζωμό, το χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ.
- 7 Πρόσθεσε το μείγμα με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι για να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- 8 Μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι να πήξει ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
- Ρίξε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σέρβιρε με φέτες λεμόνι, αν το θέλεις.
Λατρεύεις το προσούτο; Πρόσθεσέ το στο κοτόπουλό σου με αυτή τη συνταγή!
Θερμίδες: 202
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό