Με το μαρινάρισμα γίνονται μαλακά και πολύ νόστιμα δοκιμάστε τα θα αρέσουν σε όλους !!!
Υλικά
στήθος από κοτόπουλο φιλέτο σε κυβάκια
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
λεμόνι χυμό
ελάχιστο κουρκουμά
1 πράσινη πιπεριά για στόλισμα και μυρωδιά σε καρεδάκια
1 κίτρινη πιπεριά για στόλισμα και μυρωδιά σε καρεδάκια
ξυλάκια ξύλινα για σουβλάκια
Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά όλα μαζί και ρίχνουμε τα κυβάκια από το κοτόπουλο .
Τα αφήνουμε όσο περισσότερη ώρα μπορούμε ακόμα κι από βραδύς αλλά αν βιαζόμαστε από 1 ώρα και μετά μπορούμε να τα μαγειρέψουμε.
Βάζουμε το τηγάνι γκριλ να κάψει .
Εχουμε ετοιμάσει τα σουβλάκια περνώντας στο καλαμάκι κύβο κοτόπουλο πιπεριά πράσινη κυβάκια κοτόπουλο πιπεριά κίτρινη και εναλλάξ το ίδιο μέχρι να γεμίσει το καλαμάκι .
Τα ψήνουμε σε χαμηλή στην αρχή φωτιά και προς το τέλος δυναμώνουμε να πάρουν χρώμα.
Δεν αργούν θέλουν το πολύ 20 λεπτά.Δοκιμάστε τα καλού κακού ανάλογα την δύναμη της κουζίνας σας.Συνόδευσα με ρύζι Βασμάτι που του πάει πολύ !!!
Πιλάφι
1 ποτήρι ρύζι
3 ποτήρια νερό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα με το λάδι να ζεσταθεί .
Προσθέτουμε το ρύζι το γυρνάμε μέχρι να το δούμε να ασπρίσει πολύ περίπου 5 λεπτά .
Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το νερό και από μόνο του με αυτήν την δοσολογία θα γίνει σπυρωτό.
Είναι ένα υπέροχο αρωματικό ρύζι !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
syntages
Tags:
υλικά,
φωτιά