Κουλουράκια -ψωμί-τηγανόψωμα -Ολα με μία ζύμη !!

Ξεκίνησα να φτιάξω κουλούρια Θεσ/νικης στην πορεία μου βγήκανε και τηγανόψωμα καταπληκτικά και τραγανά κουλούρια αλλά και πεντανόστιμο ωραίο φουσκωτό και αφράτο ψωμάκι !!Το μοιράζομαι μαζί σας είναι όλα εύκολα τέλεια και πολύ οικονομικά !!

Yλικά 500 γραμ αλεύρι σκληρό (το αγόρασα από τον φούρνο χύμα}
1 κιλό αλεύρι  για όλες της χρήσεις   (και αυτό από το φούρνο }
250 γραμ σουσάμι χύμα ( από τον φούρνο)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού  κοφτό ζάχαρη
χλιαρό νερό περίπου 2 ποτήρια νερού

Εκτέλεση Χρειαζόμαστε μίξερ με τους γάντζους .
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2  ποτήρια χλιαρό νερό μαζί και τα φακελάκια με την μαγιά  και το ανακατεύουμε να διαλυθουν  καλά.
Αμέσως αρχίζουμε με το μίξερ να δουλεύει σε μέτρια ένταση να ρίχνουμε πρώτα ολο το σκληρό αλεύρι το αλάτι την ζάχαρη και μετά λίγο λίγο το αλεύρι γοχ προσθέτουμε μέχρι να δούμε ότι το ζυμάρι αρχίζει και ξεκολλάει και τυλίγεται στο γάντζο ,τότε σταματάμε και ελάχιστα ζυμώνουμε με το χέρι και ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι .
Θέλουμε να πετύχουμε ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε την ζύμη με  μία πετσέτα και ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με 200 ανάλογα τον φούρνο.

Για τηγανόψωμα Μόλις δούμε και φουσκώσει το ζυμάρι μας κόβουμε μπαλάκια τα πατάμε με το χέρι  να γίνουν τηγανίτες και ανάλογα ή τηγανίζουμε ή ψήνουμε [εγώ τηγανίζω είναι πιο ωραία] πασπαλίζοντας με φέτα η τυρί τριμμένο .Αν θέλουμε την ώρα που φτιάχνουμε την πιτούλα μία μία ζυμώνουμε και λίγο τυράκι μαζί  και γίνετε κάτι σαν τηγανοτυρόψωμο.

Απίθανη γεύση !!!Τραγανά απ έξω αφράτα μέσα !

Για κουλούρια Κόβοντας μπαλίτσες πλάθουμε κορδόνια λεπτά σαν το κουλούρι που αγοράζουμε [εγώ τα έφτιαξα χοντρά] και τα κάνουμε κυκλικά  να τα κλείσουμε
πατώντας την μία με την άλλη άκρη.
Αμέσως τα βουτάμε σε μπολ που έχουμε κοντά μας με το νερό που έχουμε διαλύσει μέσα και την ζάχαρη και αμέσως το κυλάμε μέσα στο μπολ που κι αυτό το έχουμε κοντά μας με το σουσάμι να πάει παντού σε όλο.
Στρώνουμε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να τα δούμε να πάρουν το χρυσοκίτρινο χρώμα και να έχουν ψηθεί.

Ψωμάκι Λαδώνουμε ταψάκι η στρώνουμε με λαδόκολλα  μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρβέλι.
Αδειάζουμε μέσα την ζύμη την ισιώνουμε και βουτάμε το χέρι μας στο νεροζάχαρο περνάμε χαϊδεύοντας όλη την επιφάνεια του ψωμιού να υγρανθεί και πασπαλίζουμε με σουσάμι να πάει παντού από πάνω και ψήνουμε .Καλή επιτυχία και τα τρία είναι υπέροχα !!!

Με τα συγκεκριμένα υλικά βγήκανε 7 κουλούρια–7 τηγανόψωμα μεγαλούτσικα και 1 καρβέλι ψωμάκι!

Originally posted 2016-07-29 10:30:06.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: