Υλικά
- 1 πιατάκι του ελληνικού κοφτό ζάχαρη άχνη
- 500 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό (περίπου) αλεύρι μαλακό
- 200 γραµµ. ωμά και χοντροκομμένο αμύγδαλο
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη τη βανίλια και τα χτυπάμε για 20΄, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα.
- Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Όταν ενσωματωθούν ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
- Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι και κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια ή βγάζουμε με κουπ πατ σε μέγεθος μπουκιάς.
- Ψήνουμε στους 170-175 βαθμούς για 30΄ με 35΄.
- Κοσκινίζουμε λίγη λίγη την άχνη (να κάνει στρώση). Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες όταν βγουν από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε µε άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, αλλιώς διαλύονται. Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά µε άχνη ζάχαρη.
Φωτογραφία pandespani.com
Οδηγίες για μοναδικούς κουραμπιέδες:
Να θυμάστε ότι χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο µε τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί (αφράτη κρέμα). Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη, όχι σφιχτή.
Συνταγή: Αναστασία Τ. για το idiva
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό