Περήφανες αισθάνονται μητέρα και κόρη που κατάφεραν να περάσουν στις σχολές της επιλογής τους.
Η Μαρία Σιαφάρα ως απόφοιτη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης εισήλθε στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινων πόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.
Η 41χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, γιόρτασε τη χαρά της μαζί με τη 18χρονη κόρη της Δώρα, που εισέρχεται στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ στην Κομοτηνή.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 41χρονη μίλησε για το άγχος που είχε ολόκληρη τη σχολική χρονιά εάν θα κατάφερνε να στηρίξει την προσπάθεια της κόρης της που έδινε για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις και ταυτόχρονα να είναι δίπλα στα μικρότερα παιδιά της οικογένειας που είχαν ανάγκη ξεχωριστής φροντίδας και προσοχής.
«Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο ήταν ένας ανεκπλήρωτος πόθος της εφηβείας μου καθώς το 1996 δεν κατάφερα να εισέλθω στο πανεπιστήμιο», λέει η Μαρία Σιαφάρα, η οποία στη συνέχεια της ζωής της έβαλε σε προτεραιότητα την οικογένεια.
Όταν αποφάσισε να ξεκινήσει ξανά το σχολείο, τη στήριξαν ολόψυχα τόσο τα παιδιά όσο και ο σύζυγός της, που εργάζεται ως οδηγός χειριστής στο ορυχείο της ΔΕΗ.
Οι δυσκολίες
Η 41χρονη καθημερινά έπρεπε να μετακινείται από τη Λευκοπηγή Κοζάνης στον Δήμο Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα, όπου εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας.
«Καθημερινά έκανα 80 χλμ, τον χειμώνα με δύσκολες καιρικές συνθήκες, επέστρεφα στο σπίτι για δουλειές της καθημερινότητας και προετοιμασία φαγητού για την επόμενη μέρα καθώς και βοήθεια στα μικρότερα παιδιά, και το βράδυ πήγαινα στο σχολείο», σημειώνει, προσθέτοντας πως αυτή ήταν «μια καθημερινή ημέρα χωρίς άλλα προβλήματα».
«Η επιλογή της Γεωπονίας δεν είναι τυχαία, υπάρχουν σχέδια και σκέψεις στην οικογένεια να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας και σε άλλες δυναμικές δενδροκαλλιέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Σιαφάρα, καθώς η οικογένεια έχει ένα σύγχρονο αγρόκτημα με κερασιές, που η παραγωγή του γίνεται ανάρπαστη στο εμπόριο.
Από την πλευρά της, η 18χρονη Δώρα, που το όνειρό της είναι να ασχοληθεί στη συνέχεια με το Θέατρο, επισημαίνει ότι η απόφαση της μητέρας της να ξαναπάει στο σχολείο και να συμμετάσχει στη συνέχεια στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν μια ενέργεια που έδωσε μια ξεχωριστή δύναμη στον καθένα μας ξεχωριστά στην οικογένεια.
«Το λέγαμε, το συζητούσαμε με καμάρι και υπερηφάνεια με τους φίλους μας εντός και εκτός σχολείου. Ακόμη και τα μικρότερα αγόρια το ανέφεραν στους δάσκαλους τους στο δημοτικό σχολείο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Διαβάστε ακόμη:Πανελλήνιες 2020: Πτώση των βάσεων στο 70% των τμημάτων
ellada
Tags: Ειδήσεις