Κρασί Amarone: πως η σταφίδα μετατρέπεται σε χρυσάφι!

To amarone ή όπως επίσημα ονομάζεται, Amarone della Valpolicella, είναι ένα από εκείνα τα κρασιά που αγοράζετε και το κρατάτε για να το πιείτε ακόμα και μετά 20 χρόνια. Είναι από εκείνα τα κρασιά που πίνεις και

λές τώρα-μπορώ-να-πεθάνω Όχι, το Amarone della Valpolicella δεν είναι φθηνό, αλλά δεν πρέπει και να είναι, αφού είναι πολύ δύσκολο να παραχθεί. Ας μάθουμε περισσότερα…

To amarone έχει τολμηρά αρώματα από λικέρ κεράσι, μαύρο σύκο, χαρουπιές, κανέλα και σάλτσα δαμάσκηνο, μαζί με λεπτές νότες από πράσινη πιπεριά και σοκολάτα. Στο στόμα, τα κρασιά Amarone έχουν συχνά μέτρια με υψηλή οξύτητα που εξισορροπείται από τον υψηλό αλκοολικό βαθμό και τις γεύσεις μαύρου κερασιού, καστανής ζάχαρης και σοκολάτας. Επίσης, όσο πιο παλιό είναι το κρασί, τόσο πιο έντονες οι γεύσεις της καστανής ζάχαρης, της μελάσας και του σύκου. Αυτό που μπορεί να σας εκπλήξει σχετικά με αυτό το κρασί είναι μια ελάχιστη νότα από 

η συνέχεια στο krasiagr.com

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: