Το κρασί στο πρωινό είναι απολύτως αποδεκτό στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία – γιατί όχι και στις υπόλοιπες χώρες;
Για εκατομμύρια ανθρώπους, το πλούσιο άρωμα των αλεσμένων κόκκων καφέ που αναμιγνύεται με ζεστό νερό και γάλα είναι ό, τι πρέπει για το πρωί, ενώ
οι φρουτώδεις νότες ενός ποτήριου κρασιού έχουν συνδυαστεί με το απόγευμα. Αλλά τι θα συνέβαινε αν στο χάρτινο ποτηράκι του καφέ πίναμε κρασί και όχι καφέ, στις 8 το πρωί;
Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό – επικίνδυνο, απλοϊκό αλλά συμβαίνει. «Οι αναμφισβήτητα πιο καλλιεργημένοι ξάδελφοι μας στην ηπειρωτική Ευρώπη (όταν πρόκειται για κατανάλωση αλκοόλ) συνηθίζουν να πίνουν ένα ποτήρι κρασί το πρωί με το panini τους», εξηγεί ο Andrea Briccarello, somellier και wine buyer για τα εστιατόρια Galvin στο Λονδίνο και Εδιμβούργο. Αυτή η συνήθεια ξεκίνησε από τον 16ο αιώνα, όταν η μπύρα ήταν καθαρότερη από το νερό και δεν ήταν ασυνήθιστο για τους εργάτες να ξεκινήσουν την ημέρα τους με
ολόκληρο το άρθρο στο krasiagr.com
seleo.gr-Lifestyle