Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι ίσως το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για πολλές οικογένειες, αλλά χωρίς προετοιμασία και προγραμματισμό μπορεί να σας γεμίσει άγχος και προβλήματα.
Και επειδή σε ένα τέτοιο τραπέζι συνήθως συναντούμε διαφορετικές γευστικές προτιμήσεις και θα πρέπει να
προσπαθήσουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, σε μια τέτοια ειδική περίσταση η σαμπάνια είναι σχεδόν μια αναγκαιότητα, όμως το είδος της γαρνιτούρας η της σάλτσας καθώς και οι προσωπικές προτιμήσεις του καθενός μπορεί να αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα στην επιλογή του κρασιού.
Υπάρχουν βέβαια κάποιες γενικότερες οδηγίες για το συνδυασμό φαγητού-κρασιού,αν και σύμφωνα με τον Richard Siddle MW, η όλη ιδέα της αντιστοίχισης των τροφίμων και του κρασιού θα πρέπει να «εξαλειφθεί» δεδομένου ότι βασίστηκε σε ένα σύνολο από «αυταπάτες» νομίζοντας πως ο κόσμος είναι επίπεδος, με άλλα λόγια, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…αλλά παρ’ όλα αυτά ακολουθώντας μερικούς βασικούς κανόνες πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τους καλεσμένους μας.
Το «βάρος» του φαγητού πρέπει να ταιριάζει με
η συνέχεια στο krasiagr.com
seleo.gr-Lifestyle