Μπορείτε να τη φάτε για πρωινό, θα ξεκινήσετε… γλυκά τη μέρα σας!
Υλικά (6 μερίδες)
- ½ κιλό γάλα
- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρας
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1-2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
- 6 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
- Σπάμε την κουβερτούρα σοκολάτας σε κομμάτια.
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, τη σοκολάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα και μέσα στο γάλα, 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα αυτό μέσα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα.
- Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και περιμένουμε να βράσει το γάλα.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Βγάζουμε την αρμπαρόριζα από το σοκολατούχο γάλα.
- Χύνουμε το σοκολατούχο γάλα σιγά-σιγά επάνω στους κρόκους, χτυπώντας ασταμάτητα και δυνατά.
- Σουρώνουμε το σοκολατούχο γάλα και το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια που μπαίνουν στο φούρνο.
- Ανάβουμε το φούρνο σε μέτρια ένταση, στους 190 βαθμούς.
- Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ένα ταψί και χύνουμε νερό στο ταψί, μέχρι περίπου τη μέση του ύψους τους.
- Αφού αρχίσει ο βρασμός στη φωτιά, βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο, για να δέσει η κρέμα.
Originally posted 2015-12-03 08:32:42.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό