Υπέροχη κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά. Ταιριάζει υπέροχα σε ψωμί,γιαούρτι, τούρτες, μπισκότα, κέικ, ωμοφαγικά γλυκά και άλλα πολλά, τα οποία θα σας δείξω τις επόμενες μέρες. Έχει υπέροχη, φίνα γεύση και γίνεται πάρα πολύ εύκολα. Φτιάξτε τη και διατηρήστε τη στο ψυγείο.
Υλικά:
– 500 γρ λεμόνια ακέρωτα και βιολογικά (6 μικρά)
– 200 γρ σιρόπι αγαύης
– 100 γρ κρέμα καρύδας
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν και ανά 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό από τον βραστήρα
2. Αφού έχουν περάσει 15 λεπτά και έχουμε αλλάξει 3 φορές το νερό, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι ώστε να τα κόψουμε και να βγάλουμε τα κουκούτσια
3. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ
4. Προσθέτουμε την αγαύη και την κρέμα καρύδας
5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη — σχεδόν 5 λεπτά
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό