Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 φακελάκι ξερή μάγια, 250 ml γάλα φρέσκο χλιαρό, λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά!
Στην συνέχεια ρίχνουμε 375 γραμμάρια αλεύρι, 55 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και 1 βανίλια!
Τα ζυμώνουμε !
Το σκεπάζουμε για 2 ώρες!
Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη και πλάθουμε 8 μπαλάκια!
Τα οποία το καθένα φτιάχνουμε φυλλαράκια όχι στρογγυλά αλλά μακριά βάζουμε πάνω λιωμένο βούτυρο το ρολάρουμε σε στυλ κρουασάν και το κόβουμε οριζόντια στην μέση!
Το τυλίγουμε σε στυλ σαλιγκάρι και το τοποθετούμε στα φορμάκια!
Τα σκεπάζουμε για μισή ώρα!
Στην συνέχεια αλείφουμε με κρόκο αυγού, ρίχνουμε ζάχαρη και τα ψήνουμε για.15 λεπτά αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό