Υλικά
- 1 ποτήρι του νερού γάλα
- 30 γρ μαγιά
- 5 αυγά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- μισή φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- μισό κεσεδάκι μαργαρίνη
- αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το χλιαρό γάλα με την μαγιά και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή κουτάλι μέχρι να λιώσει η μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα 3 αυγά, το λάδι, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε μιάμισή ώρα να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει την κόβουμε σε 6 κομμάτια την κάνουμε μπαλίτσες και την ανοίγουμε σε μικρά φύλλα.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο και το αλείφουμε με το μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Το ανοίγουμε ένα μεγάλο στρόγγυλο φύλλο και το κόβουμε σε τρίγωνα όπως την πίτσα.
Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μερέντα και τα τυλίγουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν, τα αλείφουμε με τους 2 κρόκου από τα αυγά που περίσσεψαν.
Ψήνουμε πάνω κάτω στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!
Antwnia Nuktari
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό