Κσλλιτέχνης αφαίρεσε τις θηλές τους κάνοντας τους επιστήμονες να απαντήσουν – Γιατί οι άνδρες έχουν θηλές;

Ενας 18χρονος καλλιτέχνης από το Μαρόκο προχώρησε σε μια πραγματικά απροσδόκητη κίνηση πριν από μερικές ημέρες. Αφαίρεσε τις θηλές του, τις οποίες σχεδιάζει να

βγάλει σε πλειστηριασμό. 

Ο Καρίμ Μπουμιχιμάρ, μάλιστα, πόσταρε και τη σχετική φωτογραφία με τα πειστήρια στο Twitter. Η κίνησή του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, είχε σκοπό να αποδείξει ότι οι άνδρες μπορούν να ζουν και χωρίς θηλές. 

Και κάπως, έτσι, απροσδόκητα, ξεκίνησε μια ολόκληρη συζήτηση για το ποια μέρη του σώματός μας δεν χρειαζόμαστε. 

Ο Αντριου Ρόκφορντ, ο γιατρός των σελέμπριτι, απάντησε στο… καίριο αυτό ερώτημα. Σύμφωνα με αυτόν, υπάρχουν οκτώ μέρη του σώματος με τα οποία θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς να τα έχουμε. 

Κατά το σχηματισμό του εμβρύου όλοι κληρονομούν γονίδια τόσο από την μητέρα τους, όσο και από τον πατέρα τους. Ωστόσο, όλοι ξεκινούν σαν θηλυκά. Εκείνο που στην πορεία τα κάνει αγόρια είναι το χρωμόσωμα Υ. Οι θηλές είναι ένα χαρακτηριστικό που κληρονόμησαν από την πλευρά της μητέρας τους, το οποίο οι άνδρες τυγχάνει να κρατούν, παρά το γεγονός ότι η παρουσία τους δεν εξυπηρετεί κανένα πραγματικό σκοπό. 

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο μέρος του σώματος του οποίου η απουσία δεν θα δημιουργούσε προβλήματα. Και αυτό γιατί όπως εξήγησε ο δρ. Ρόκφορντ, το ανθρώπινο είδος, από την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων, έχει εξελιχθεί πολύ και έτσι πλέον κάποια μέρη του σώματος και αντανακλιστά είναι περίπου… περιττά. 

Πρόκειται για τα εξής:

  • Σκωληκοειδίτης
  • Αμυγδαλές 
  • Ιγμόρειο 
  • Οι μύες πίσω από το αυτί
  • Οι λοβοί των αυτιών 
  • Το αντανακλαστικό της ανατριχίλας
  • Το αντανακλαστικό της παλάμης (όταν τα μωρά μαγκώνουν οτιδήποτε ακουμπά την παλάμη τους -Εμφανίζεται όταν είναι ακόμη έμβρυα, παραμένει μέχρι και 5 με 6 μήνες μετά τη γέννησή τους)
  • Θηλές (στους άνδρες μόνο)

Σκωληκοειδίτης

Υπήρχε για να βοηθά στη χώνεψη κάποιων φυτικών ινών τα οποία ο άνθρωπος δεν τρώει πια. 

Ιγμόρειο 

Βοηθούν μόνο όσους έχουν μεγάλα κεφάλια, να τα νιώθουν ελαφρύτερα. 

Αμυγδαλές 

Ενα μέρος του ανοσοποιητικού που ο σημερινός άνθρωπος δεν χρειάζεται. 

Οι μύες πίσω από τα αυτιά 

Οι μύες πίσω από τα αυτιά υπήρχαν προκειμένου οι άνθρωποι να κινούν τα αυτιά τους. Εμείς σήμερα δεν τα κινούμε, άρα δεν τους χρειαζόμαστε. 

Οι λοβοί των αυτιών 

Δεν έχουν καμία χρησιμότητα παρά για να κρεμούν σκουλαρίκια οι γυναίκες 

Ανατριχίλα 

Το αντανακλαστικό αυτό υπήρχε για να ζεσταίνονται οι άνθρωποι και για να μοιάζουν ογκωδέστεροι στα μάτια των αρπακτικών. 

 /www.iefimerida.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: