Σε όσους αρέσουν τα ψάρια, ας δοκιμάσουν αυτή την συνταγή
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 ολόκληρα λαβράκια (περίπου 500 γρ. το καθένα)
- 4 κλωναράκια θυμάρι
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 λεμόνι
- 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και 1 κομμένο σε χοντρές φέτες (για το σερβίρισμα)
- 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι-γκριλιέρα. Αλατοπιπερώνουμε τις κοιλιές των ψαριών και γεμίζουμε το καθένα με ένα κλαδάκι θυμάρι, ένα φύλλο δάφνης και 2 λεπτές φέτες λεμονιού. Αλείφουμε εξωτερικά τα ψάρια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
- Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
- Σερβίρουμε αμέσως, με τις φέτες λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τραπέζι.
Originally posted 2016-04-14 10:07:12.
Πηγή - idiva.gr
Tags: λεμόνι, φαγητό