Λαβράκι γεμιστό με μυρωδικά και λεμόνι

Σε όσους αρέσουν τα ψάρια, ας δοκιμάσουν αυτή την συνταγή

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 ολόκληρα λαβράκια (περίπου 500 γρ. το καθένα)
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 λεμόνι
  • 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και 1 κομμένο σε χοντρές φέτες (για το σερβίρισμα)
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι-γκριλιέρα. Αλατοπιπερώνουμε τις κοιλιές των ψαριών και γεμίζουμε το καθένα με ένα κλαδάκι θυμάρι, ένα φύλλο δάφνης και 2 λεπτές φέτες λεμονιού. Αλείφουμε εξωτερικά τα ψάρια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  2. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
  3. Σερβίρουμε αμέσως, με τις φέτες λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τραπέζι.

Originally posted 2016-04-14 10:07:12.

Πηγή - idiva.gr

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: