Λαχανικά με ρικότα στον φούρνο !!!

2 μικρές μελιτζάνες , σε φέτες 1/2 » παχιά
1 μεγάλο κολοκύθι , κομμένο σε φέτες 1/2 » παχιά
3 αυγά , χτυπημένα
αλεύρι σε ένα μπολ
τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ
λάδι ελαφρύ για το ελαφρώς τηγάνισμα
1/2 κιλού ρικότα η ανθότυρο καλό
φύλλα βασιλικού κατά προτίμηση φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο , χοντροκομμένες
1 βάζο σάλτσα ντομάτας με κομματάκια ή φρέσκιες πολύ ώριμες ντομάτες
μοτσαρέλα πλήρες τριμμένη
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σάλτσα
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι μαζί με  2 σκελίδες σκόρδο να σοταριστούν λίγο
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας σε κομματάκια ψιλά το αλάτι το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μία χούφτα τυρί τριμμένο -ανακατεύουμε.
Εκτέλεση
Πλένουμε μελιτζάνες και κολοκυθάκια τα κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα  κομμάτια τα αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι και μετά από λίγο τα αλευρώνουμε μετά τα βουτάμε στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τηγανίζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές προσέχοντας μην αρπάξουν και καούν .Τα ακουμπάμε όλα σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα περιττά λάδια.
Σε μπολ του μίξερ βάζουμε το τυρί ρικότα [ανθότυρο]μαζί με τον βασιλικό και το σκόρδο την μία σκελίδα  καθώς και λίγο αλάτι πιπέρι και 1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό  και τα χτυπάμε να ανακατευτούν
Σε ταψάκι 30χ30 ρίχνουμε λίγη από την 2-3 κουταλιές σάλτσα να καλύψει όλη την επιφάνεια από πάνω από την σάλτσα  στρώνουμε τα μισοτηγανισμένα κολοκυθάκια και μελιτζάνες εναλάξ κρατώντας για άλλη μία στρώση ορισμένα.Πασπαλίζουμε  με το μείγμα ανθότυρου.Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και από πάνω κάνουμε άλλη μία στρώση με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά με τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με τριμμένη μοτσαρέλα σε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 40 λεπτά στους 170 με 180 βαθμούς [ελεγξτε το ]μέχρι να λιώσει το τυρί και να δείτε στις άκρες να κάνει φυσαλίδες
Το αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός φούρνου να καθίσει και μετά σερβίρουμε !!!Καλή όρεξη !!! 


syntages

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: