Λαχανοντολμάδες με ντομάτα απίθανοι !!!

 

Τους έφτιαξα σήμερα και δεν έμεινε ούτε δείγμα ..Ετσι θα τους φτιάχνω πια πολύ νοστιμιά κ πολύ εύκολοι !!!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!! Το λάχανο το κόβουμε μαντηλάκια ..όχι ολόκληρο ζεμάτισμα !

Υλικά 

1 λάχανο 

300 γραμ κιμά 

1 αυγό 

1 ψιλοτριμμένο  κρεμμύδι λίγο μεγάλο

1 καρότο μεγάλο τριμμένο

ψιλοκομμένος μαιντανός 

ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος 

2 κουπάκια του καφέ ρύζι οχι πολύ γεμάτα πλυμένο Καρολίνα 

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι -πιπέρι-πάπρικα γλυκιά 

1 ποτήρι νερό 

1 κουταλιά σούπας πελτέ 

.

Παίρνουμε ένα ομοιόμορφο λάχανο το ακουμπάμε στο τραπέζι και στην μέση ακριβώς το χαράσσουμε μέχρι κάτω τετραγωνισμένα διαστάσεις 10 επί 10 να βγάλουμε το λάχανο σαν μαντηλάκια .

Δηλ όπως είναι ολόκληρο -Δεν το χωρίζουμε -το κόβουμε τετράγωνα από την μέση μέχρι κάτω κ θα μας μείνει το γύρω γύρω για σαλάτα .

Αυτά τα φυλλαράκια τα ζεματάω για για ενα λεπτό σε νερό που βράζει  κ τα ακουμπώ σε σουρωτήρι να στραγγίξουν κ να κρυώσουν .

Βάζω όλα τα υλικά σε μπολ ανακατεύω κ έτοιμη η γέμιση.

Τώρα το τύλιγμα είναι διαφορετικό .

.

.

Παίρνω ένα ρηχό πιάτο ακουμπώ ένα φυλλαράκι βάζω σχεδόν ένα κουταλάκι από την γέμιση καλύπτοντας όλο το μάκρος του φύλλου στην άκρη κ απλά το ρολλάρω δεν το κλείνω δηλ από τις άκρες του φαίνεται ο κιμάς δεν το κλείνουμε .

Τα τοποθετώ στην σειρά στην κατσαρόλα  και στο τέλος τα σκεπάζω με το πιάτο .

Από πάνω ρίχνω 1 ποτήρι νερό στο οποίο έχω διαλύσει 1 κουτ σούπας πελτέ .

Προσθέτω κ λίγο λαδάκι κ σιγομαγειρεύω μέχρι να σωθεί το νεράκι κ να μείνει με λίγη σάλτσα .

Εγώ έβαλα κ εναν κύβο λαχανικών .

.

Μολις κρύώσουν λίγο σερβίρουμε ..Πραγματικά δεν υπάρχει η νοστιμιά τους κ μην φοβηθείτε που δεν τα κλείνουμε στην άκρη ,τα βλέπετε πως μου βγήκαν .. τέλεια !!! 

Οταν τα τυλίγετε να φροντίσετε να σας βγούνε κ]λεπτά κ μακρουλά οπως στην φωτογραφία.

Βγαίνουν 4 μεγάλες μερίδες ! 

Εκτέλεση φωτό Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  -Συνταγή από instagram ξένο site.

 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: