Υλικά:
- Μπισκότα της αρεσκείας σου (ένα μεγάλο πακέτο)
- 150γρ. βούτυρο
- Αλάτι χοντρό
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα κουτιά του ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα με νερό (μέχρι να καλυφθούν) και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο.
- Βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο σ΄ένα πυρέξ και τα στρώνουμε με μια σπάτουλα.
- Αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Βγάζουμε την καραμέλα την οποία φτιάξαμε από το ζαχαρούχο και την στρώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου.
- Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και αφήνουμε ξανά το πυρέξ στο ψυγείο όχι για δύο αλλά τουλάχιστον 4 ώρες.
- Κόβουμε το γλυκό μας σε μπουκίτσες και σερβίρουμε.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό