Υλικά
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουτιά γάλα φρέσκο(το μετράμε στου ζαχαρούχου το κουτί)
- της φλούδες ενός λεμονιού ψιλοκομμένες
- 3 βανιλιες
- 6 αυγά
Εκτέλεση
Ζεσταινουμε το ζαχαρούχο γάλα, με το φρέσκο και το ανακατεύουμε καλά!
Προσθέτουμε φλούδες του λεμονιού και της βανίλιες!!
Το αφήνουμε σε πολύ.πολύ πολύ χαμηλή φωτιά να πάρει βράση!!
Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα ίσα να διαλυθούν ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΡΙΣΟΥΝ, παίρνουμε λίγο γάλα ζεστό και με πάρα πολύ προσοχή το ρίχνουμε στα αυγά και ανακατεύουμε ρίχνουμε και το υπόλοιπο!!!
Καραμέλα
2/4 της κούπας του νεσκαφε ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας νερό σε μέτρια φωτιά τα ανακατεύουμε να καραμελώσει και την τοποθετούμε στην φόρμα!!Ρίχνουμε πάνω και το μίγμα που κάναμε και γεμίζουμε ένα ταψί νερό ούτω σώστε η φόρμα μας να την φτάνει μέχρι την μέση!!!!Δηλαδή τοποθετούμε την φόρμα μας μέσα σε ταψί που βάλαμε νερό!Και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά!!!!
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να παγώσει έξω καλά και μετά ψυγείο όλο το βράδυ!Όταν το ξεφορμάρουμε θα πρέπει να βουτήξουμε την φόρμα μας σε βραστό νερό για λίγο!!!!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό