Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα κάνει ακόμη και τα μικρά παιδιά να λατρέψουν το σολομό και τα λαχανικά
Υλικά
- 16 φύλλα λαζάνια εμπορίου
- 2 φιλέτα σολομό χωρίς το δέρμα (400 γρ. περίπου και τα δύο)
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- λιγο μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. παρμεζάνα
- 150 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
- 2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα λαχανικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 πράσα σε φέτες
- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε πυρίμαχο σκεύος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο.
- Προσθέτουμε τον σολομό και το καρότο και ψήνουμε για 2″ κάθε πλευρά. Ίσα να αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Μαδάμε τον σολομό σε κομματάκια και προσθέτουμε τον άνηθο.
- Σε καυτή κατσαρόλα με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Σε κανάτα ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο ,το κορν φλάουρ λίγο μοσχοκάρυδο κι αλατοπίπερο.
- Το προσθέτουμε στα μανιτάρια και αφήνουμε για λίγα λεπτά να πήξει ελαφρά.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 3/4 της παρμεζάνας.
- Κρατάμε λίγη για την επιφάνεια.
- Ρίχνουμε 1 φλ. κρέμα μανιταριών στο ταψί.
- Κάνουμε μια στρώση λαζάνια, σολομό και λαχανικά.
- Περιχύνουμε με 1 φλ. κρέμα μανιταριών, επαναλαμβάνουμε στρώσεις λαζάνια , σολομό ,λαχανικά και κρέμα.
- Τέλος καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 35″, ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με κομμάτια μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα .
- Ψήνουμε για 15 επιπλέον. Αφήνουμε να σταθεί για 10″ και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό