Είναι μια εύκολη συνταγή και εκπληκτική επιλογή για ένα υπέροχο δείπνο και για όλες τις ηλικίες. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με το ωμό κοτόπουλο .
Υλικά
- 2 κιλά κοτόπουλο χωρίς πέτσα και χωρίς κόκαλα
- 2 1/2 φλιτζάνια καρύδια
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό , ψιλοκομμένο (προαιρετικά , για γαρνίρισμα )
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετήστε λαδόκολλα .
Τα 3/4 του φλιτζανιού καρύδια τα κόβετε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολύ μικρό κομματάκια σαν ψίχουλα . Μεταφέρετε τα ψίχουλα καρυδιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι , μαύρο πιπέρι , μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, κρεμμύδι σε σκόνη , πιπέρι καγιέν , πάπρικα και σκόνη σκόρδου . Τα αναμιγνύετε κάλα
Προσθέστε το υπόλοιπα 3/4 φλιτζανιού καρύδια στο μούλτι και τα κόβετε σε πολύ μεγαλύτερα κομμάτια από τα προηγούμενα (όχι ψίχουλα). Ρίξτε τα σε ένα μεγάλο πιάτο και ανακατέψτε τα .
2. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπήστε ελαφρά τα αυγά μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά. Το αφήνετε στην άκρη.
Πασπαλίζετε κάθε λωρίδα κοτόπουλου στο μίγμα αλευριού / καρύδι , τα τινάζετε για να πέσει το περίσσιο, έπειτα βουτήξτε τα στο μίγμα των αυγών / λάδι , γυρίζοντας τις λωρίδες και από τις δύο πλευρές. Προσέξετε να μην έχε πολύ λαδυ. Τέλος πασπαλίζετε της λωρίδες κοτόπουλο με τα χοντροκομμένα καρύδια , φροντίζοντας να καλύπτονται πλήρως. Τοποθετήστε τις λωρίδες κοτόπουλου στη λαδόκολλα .
3. Ψήστε για 14 λεπτά από την μια πλευρά και άλλα 14 λεπτά από την άλλη έως ότου να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά και να είναι τραγανό. Θα πρέπει να προσέξετε πριν το βγάλετε από το φούρνο να το κόψετε στη μέση για να διαπιστώσετε ότι δεν είναι το κοτόπουλο ροζ στο εσωτερικό του.
4. Σερβίρετε τις λωρίδες κοτόπουλο ζεστό γαρνιρισμένο με μαϊντανό , λίγη μουστάρδα με μέλι, σάλτσα μπάρμπεκιου ή το αγαπημένο σας καρύκευμα . Αποθηκεύστε τα περισσεύματα στο ψυγείο για έως και δύο ημέρες. Οι λωρίδες κοτόπουλου μπορούν να καταψυχθούν μέχρι και δύο μήνες.
Originally posted 2016-03-20 10:00:20.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό