Yλικά
- 1 κιλό μανταρίνια μικρά
- 1.250 γρ. ζάχαρη
- λίγο λεμόνι
- 2 βανίλιες
- 2 κούπες νερό
- 1 φλυτζ.τσαγιού αμύγδαλα
- γαρύφαλα όσα τα μανταρίνια
Εκτέλεση
•Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό μία μέρα να φύγει η πολύ πίκρα τους και στη συνέχεια τα βράζουμε 3 φορές πετώντας το νερό τους μέχρι να δοκιμάσουμε λίγο και να δούμε αν έφυγε η πικράδα τους και αν τσιμπιούντε με το πηρούνι.
•Βάζουμε σε κάθε μανταρίνι από ένα γαρύφαλο στην μέση .
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη,και τα αμύγδαλα το λεμόνι και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Καλή επιτυχία !!!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό