Magic cake βανίλιας… Είναι κρέμα; Είναι κέικ; Είναι μαγεία! Οι τρεις στρώσεις που τρέλαναν το διαδίκτυο

Το magic cake βανίλιας έχει τρελάνει τα τελευταία χρόνια τους pastry lovers και όχι άδικα! Είναι ένα εύκολο κέικ με διαφορετικές υφές… Η μαγεία συμβαίνει στο φούρνο την ώρα που ψήνεται και διαχωρίζεται σε τρεις στρώσεις!

Tο magic cake δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Οι τρεις διαφορετικές στρώσεις που το αποτελούν δεν είναι αποτέλεσμα πολύωρης παραμονής στην κουζίνα με στοίβες άπλυτων κουζινικών από διαφορετικές παρασκευές που δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κέικ… Είναι ένα ιδιαίτερο κέικ, που δημιούργησε ΜΟΝΟ του τρεις διαφορετικές παρασκευές! Πώς; It’ s a kinda magic!

Έχει τα συνηθισμένα υλικά ενός κλασικού κέικ. Αυγά, γάλα, βούτυρο, αλεύρι… Τίποτα περίεργο ή ιδιαίτερο, αλλά τα στάδια της προετοιμασίας της συνταγής, οδηγούν στον τελικό διαχωρισμό των τριών στρώσεων την ώρα που το magic cake ψήνεται στο φούρνο.

Η πάνω στρώση είναι τραγανή και ξεροψημένη, η μεσαία πλούσια, λαχταριστή και κρεμώδης – μία εκρηκτικής γεύσης gustard στην πραγματικότητα – και η βάση σφιχτή σαν αφράτο fudge, ούτε κέικ, αλλά ούτε και κρέμα ουσιαστικά! Μπερδευτήκατε; Δεν υπάρχει λόγος, δεν χρειάζεται να αναλύσεις την τελειότητα, απλά να την απολαύσεις!

Θα μοιραστούμε μαζί σας όλα τα μυστικά του magic cake για να το πετυχαίνετε πάντα σωστά. Μία ειδοποίηση μόνο… Είναι άκρως εθιστικό! Μετά από αυτό, κανένα κέικ δεν θα είναι αρκετό! Και κάτι ακόμα, το magic cake θέλει το χρόνο του. Αν και φτιάχνεται γρήγορα, πρέπει να παγώσει και να σερβιριστεί δροσερό για να αναδειχθούν όλες οι γεύσεις σωστά.

Ετοιμάστε τα μαγικά ραβδάκια σας και πάμε να φτιάξουμε μαγεία στην κουζίνα!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 55 – 60 λεπτά.
Μερίδες: 12

Υλικά

9 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 λίτρο γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου (ή ελαφρά χλιαρό)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα βούτυρο λιωμένο (το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στην ένδειξη «αέρας» και τοποθετούμε την σχάρα στη μεσαία θέση.

Σε δύο μεγάλα μπολ, διαχωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε στους κρόκους τη ζάχαρη και αρχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα αμέσως στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. (γίνεται και με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα «στο χέρι»).

Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς και το μίγμα διπλασιαστεί σε όγκο και αποκτήσει ένα ελαφρά λευκό – κίτρινο χρώμα, αρχίζουμε να προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με μία συνεχή ροή, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί εντελώς το μίγμα.

Σταματάμε το χτύπημα και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ με μία σπάτουλα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με μία συνεχή ροή, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο και χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά – κουταλιά και στο τέλος την βανίλια. Καθαρίζουμε άλλη μία φορά τα τοιχώματα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι στα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή μαρέγκα με σταθερές «κορυφές». Αν έχουμε ένα εξάρτημα μίξερ ή χτυπάμε με σύρμα στο χέρι, το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά, για να μην κόψει η μαρέγκα.

Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας αδειάζουμε όλη τη μαρέγκα από το μπολ (και τα τοιχώματα) στο υπόλοιπο μίγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να διπλώνουμε βιαστικά για να ενώσουμε τα δύο μίγματα. ΔΕΝ χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, ούτε ιδιαίτερη προσοχή!

Το τελικό μίγμα για το magic cake θα πρέπει να έχει ακόμα «σβόλους» μαρέγκας και να μοιάζει «κομμένο» και αρκετά πιο υγρό από τα συνηθισμένα κέικ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί περίπου 30 – 35 εκ. μήκος και 20 – 25 εκ. πλάτος.

Αδειάζουμε όλο το μίγμα και στρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά κατεβάζουμε στους 160 για άλλα 50 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε το magic cake στον πάγκο να κρυώσει εντελώς και μετά σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο από 4 έως 12 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ για να σταθεροποιηθεί. Δεν θα «πανιάσει» όπως τα κοινά κέικ γιατί είναι ένα γλυκό ψυγείου.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Συμβουλές

Επειδή κατά την ώρα του ψησίματος το magic cake διαχωρίζεται στις τρεις στρώσεις δεν μπορούμε να καταλάβουμε, με το τεστ του μαχαιριού στο κέντρο, αν είναι έτοιμο. Το κέικ έχει ψηθεί ουσιαστικά, όταν:

  • Οι πλαϊνές πλευρές έχουν σχηματίσει κρούστα
  • Έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αισθανόμαστε το «τρεμούλιασμα» στο κρεμώδες εσωτερικό όταν κουνάμε το ταψί

Αν δεν είμαστε σίγουροι πως το ταψί μας είναι αντικολλητικό, χρησιμοποιούμε δύο κόλλες χαρτί ψησίματος, τοποθετημένες σταυρωτά και ελαφρά βουτυρωμένες, για να μπορούμε να «ξεφορμάρουμε» το κέικ.

Η θερμοκρασία των υλικών παίζει σημασία. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς χλιαρά.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για την θερμοκρασία του φούρνου, ελέγχουμε για την διάρκεια του ψησίματος και προσαρμόζουμε ανάλογα. Θέλει αρχικά δυνατό φούρνου και μετά μεσαία θερμοκρασία για να μην γίνει πολύ σφιχτό στο κέντρο και την βάση.

Φυλάσσεται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για δύο μέρες.

Καλή απόλαυση!

Originally posted 2017-06-15 10:16:33.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: