Πάντα υπάρχει χρόνος για μία μακαρονάδα και ακόμη περισσότερη διάθεση. Αυτό που μου αρέσει στο πιάτο αυτό είναι ο κιμάς κοτόπουλου μέσα στην σάλτσα που δίνει απίστευτη γεύση χωρίς πολλά λιπαρά.
Είναι ένα πιάτο που αρέσει σε όλους ενώ μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο υλικό ή μπαχαρικό θέλετε.
Μακαρόνια με μανιτάρια, κιμά κοτόπουλου και παρμεζάνα. Νοστιμότατα…
Υλικά:
- 400γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 450γρ. μικρά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 230γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κονσέρβα (450γρ.) ντομάτα σε κύβους , αστράγγιστες
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμά κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι ο κιμάς κοτόπουλου να ψηθεί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τους χυμούς τους και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Μειώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε την μισή παρμεζάνα. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το σχοινόπρασο.
Originally posted 2015-10-23 11:00:46.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό