Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
2 κουτάκια μανιτάρια την μικρή συσκευασία κομμένα σε φετάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κομμάτια μπέικον προαιρετικά
αλάτι -πιπέρι
2 κούπες τσαγιού Μιξ τριμμένων τυριών
1 + 1/2 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ
2 αυγά
4 με 5 κουταλιές σούπας λάδι
Τι κάνουμε
Σε ταψάκι αντικολλητικό βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας –θέλουμε να εξέχουν οι τέσσερις άκρες.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ανακατεύουμε συχνά προσθέτουμε και το αλατοπίπερο κι αν βάλετε [εγώ δεν βάζω ] μπέικον προσθέστε το τώρα .
Μόλις μαραθούν καλά τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και το βάζουμε επάνω από την στρωμένη στο ταψάκι σφολιάτα.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε από πάνω όλο το τυρί.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια
Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και στην μέση μένει ξεσκέπαστη.
έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και ψήνουμε με προσοχή ίσα να ψηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια .Προσοχή γιατί αρπάζει. Είναι πολύ πολύ ωραία σε γεύση να την φτιάξετε !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
syntages
Tags: μάτια, φωτιά