Με δυναμικό στιλ το νέο Peugeot XP 400 Allure στα μεσαία scooter

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό και καλά περιφερειακά το νέο scooter της Peugeot διεκδικεί το κοινό του στην κατηγορία των μοντέλων μεσαίου κυβισμού.

 

Το νέο Peugeot XP 400 Allure διαπραγματεύεται την υπόστασή του στην μεσαία κατηγορία των scooter με στοιχεία από τα maxi μοντέλα της μεγαλύτερης κατηγορίας, καλό επίπεδο εξοπλισμού και έναν ροπάτο κινητήρα προδιαγραφών Euro 5.

Με σπορ στοιχεία εμφάνισης και κορυφαία περιφερειακά το XP 400 αποτελεί ένα premium scooter για την καθημερινότητα αλλά και για μικρά ταξίδια.

Τα φώτα είναι LED μπροστά-πίσω και έχουν την χαρακτηριστική σχεδίαση της Peugeot από τα αυτοκίνητα με τις τρεις νυχιές πίσω. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και έχει δεχθεί ενισχύσεις για περισσότερη ακαμψία με στόχο να βάλει τους 36,7 ίππους του κινητήρα στο δρόμο με ασφάλεια.

Ο τελευταίος είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και παράγει 38,1 Nm ροπής. Σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 3,8 λίτρα/100 χλμ. που είναι μια καλή τιμή για αυτή την κατηγορία scooter.

Ωστόσο, το απόβαρο των 231 κιλών είναι υψηλό και μάλλον δικαιολογείται από τα διάφορα στοιχεία εξοπλισμού αλλά και άλλα χαρακτηριστικά όπως τα δύο δισκόφρενα μπροστά (διαμέτρου 295 χιλ.), το ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 41 χιλ. (με διαδρομή 140 χιλ.) αλλά και τον μεγάλο μπροστινό τροχό των 17 ιντσών που δεν συνηθίζεται στην κατηγορία.

Το μοντέλο διαθέτει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control) και δικάναλο ABS. Έχει επίσης ρεζερβουάρ χωρητικότητας 13,5 λίτρων που προσφέρει αυτονομία πάνω από 300 χλμ. με κάθε ανεφοδιασμό.

Μεγάλος είναι και ο πίσω τροχός με χυτή ζάντα 15 ινστών και ελαστικό διαστάσεων 160/60 της Pirelli (Diablo Rosso III). Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από μονό αμορτισέρ τοποθετημένο οριζόντια που έχει ρυθμιστεί για να έχει μεγαλύτερη διαδρομή και προοδευτικότητα στη λειτουργία του.

Στον εξοπλισμό θα βρείτε μια οθόνη ενδείξεων TFT 5 ιντσών αλλά και ενεργοποίηση του κινητήρα χωρίς κλειδί. Θύρα USB υπάρχει όπως και μια άνετη σέλα για δύο όπου από κάτω της έχει έναν αποθηκευτικό χώρο για ένα κράνος full-face.

Η πρόταση του νέου Peugeot XP 400 Allure στοιχειοθετείται γύρω από δύο χρωματισμούς: μαύρο και πράσινο. Η τιμή εκκίνησης βρίσκεται στα 8.500 ευρώ και υποστηρίζεται από άτοκη χρηματοδότηση.

Με δυναμικό στιλ το νέο Peugeot XP 400 Allure στα μεσαία scooter gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: