Με θέλει πολύ. Να του δώσω μια ευκαιρία..;
Αχ, το ανθρώπινο ον. Αυτό το κατά βάθος εγωιστικό πλάσμα είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να αγαπηθεί πολύ από κάποιον που εκείνο δεν αγαπά στο ίδιο βαθμό.
Αν σου έχει συμβεί, να σε θέλει κάποιος σε επίπεδο εμμονής, ενώ εσύ έχεις χλιαρά αισθήματα -δεν σου είναι αδιάφορος αλλά δεν κόβεις και φλέβες – σίγουρα θα θυμάσαι πόσο κολακευμένη νιώθεις. Αυτή η κολακείαείναι αρκετή για να αναπληρώσει το κενό του ερωτικού αισθήματος;
Το ερώτημα «Μήπως να του δώσω μια ευκαιρία;» στριφογυρίζει στο μυαλό σου. Πριν πάρεις την απόφαση σου, είναι καλό να λάβεις υπόψη σου τις εξής -πολύ πιθανές- εξελίξεις μιας σχέσης με ανισότητα αισθημάτων:
Δεν θα υπάρχει πρόκληση
Έχεις παρατηρήσει πως κάποια μωρά αργούν να μιλήσουν επειδή οι κηδεμόνες φροντίζουν να ικανοποιήσουν κάθε τους ανάγκη πριν την εκφράσουν; Σκέψου κάτι παρόμοιο και για τη σχέση με ένα άτομο που κάθε σου επιθυμία είναι διαταγή κι όπου κάθε σου άποψη γίνεται αμέσως δεκτή από φόβο πως μια διαφωνία μπορεί να οδηγήσει σε καυγά, ενδεχομένως και σε εγκατάλειψη.
Χμμ, που είναι το ενδιαφέρον σε αυτό;
Θα χάσει την ατομικότητα του
Είναι παραπάνω από πρόθυμος να ακυρώσει τα σχέδια με τους φίλους του προκειμένου να βρεθείτε και γενικά απορρίπτει οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν περιλαμβάνει εσένα κι εκείνον.
Μια τέτοια συμπεριφορά φανερώνει συντροφικότητα σε βαθμό εξάρτησης. Σε μια τέτοια κατάσταση αυτή η υπερεπένδυση στη σχέση οδηγεί σε ασφυξία το άτομο που είναι λιγότερο αφοσιωμένο ενώ παράλληλα χάνεται η ισορροπία στη σχέση αφού πλέον δεν πρόκειται για δύο προσωπικότητες σε ένωση αλλά για μία προσπάθεια μετατροπής της δυάδας σε μονάδα.
Θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά
Εσύ θα θέλεις να πάτε αργά κι εκείνος θα τρέχει με 1000. Αυτό σημαίνει πως ενώ είσαι σε φάση «ας γνωριστούμε καλύτερα», εκείνος μπορεί να είναι σε φάση «θέλω να σου γνωρίσω τους γονείς μου». Τι συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις; Γνωρίζεις τους γονείς του, για να μην τον κακοκαρδίσεις, και ξαφνικά όλες σας οι Κυριακές γεμίζουν με οικογενειακά δείπνα, βαφτίσεις και λοιπές υποχρεώσεις. Ναι, γιατί είναι πολύ πιθανό το ένα και μοναδικό «ναι» να το ερμηνεύσει ως συνεχή κατάφαση κι έτσι να κάνει σχέδια και για τους δυο σας δίχως να σε ρωτά.
Αυτό μπορεί να συμβεί και με το διήμερο που κανόνισε χωρίς να σε ρωτήσει -«αφού είπες πως θα ήταν ωραία ιδέα»- ή με τη συνεχή εμφάνιση του στις βραδιές με τις φίλες σου γιατί από εκείνη τη βραδιά που το έκανε και σου άρεσε η έκπληξη του, θεώρησε πως θα σου αρέσει να σε εκπλήσσει κάθε φορά…
Αυτή η διαφορά στην ταχύτητα και πρόβλεψη στη συμπεριφορά, καταπιέζει το άτομο που νιώθει λιγότερα και συνήθως το γεμίζει και με ενοχές αφού το άλλο άτομο έχει πάντα τόσο καλή πρόθεση.
Το μέλλον; Ποιος μπορεί να το εγγυηθεί; Ενδεχομένως το άτομο που νιώθει λιγότερα να μπορέσει με τον καιρό να φτάσει στο ίδιο επίπεδο αισθήματος με τον άλλον. Μπορεί αυτός που τρέχει με τα 1000 κάποια στιγμή να πατήσει φρένο και να περιμένει τον άλλον ή να κάνει και όπισθεν γιατί πέρασε ο ενθουσιασμός…
Ό,τι και να γίνει η ανεξαρτησία και η προάσπιση της ατομικότητας είναι σημαντικοί παράγοντες για μιαισορροπημένη σχέση.
agapimono.gr