Αν σας αρέσουν τα τυριά τότε μπορείτε εκτός από το κατάλληλο κρασί και το κατάλληλο ψωμί να τα συνδυάσετε και με αρκετές ακόμη γεύσεις.
Εάν όμως θέλουμε να εμπλουτίσουμε την γευστική εμπειρία ακολουθούν ορισμένοι συνδυασμοί που αξίζει να δοκιμάσουμε.Ένα απλό τυρί κερδίζει πόντους αν συνδυαστεί με ντομάτα, ραπανάκι, ρούκολα [άγρια ρόκα] ή φρούτα όπως το πορτοκάλι, το μάνγκο ή οι φράουλες. Ένα μαλακό τυρί με άσπρη κρούστα συνδυάζεται υπέροχα με σταφύλια ή σύκα ή καρύδια και σίγουρα με ντομάτες ή ραπανάκια. Στα μαλακά τυριά γενικώς ταιριάζουν και οι σταφίδες ή το πράσινο κρεμμυδάκι. Τα σταφύλια, τα καρύδια, οι ντομάτες και τα ραπανάκια ταιριάζουν ιδανικά και με ένα σκληρό τυρί στο οποίο όμως ταιριάζουν και τα τουρσιά.
Τα μπλε τυριά βρίσκουν εξαιρετικό παρτενέρ στα αχλάδια, τα μήλα, τους χουρμάδες, τα καρύδια και το σέλινο. Στα κατσικίσια τυριά προτιμούμε τα σύκα, τα αχλάδια, τις ντομάτες και τις ελιές, ενώ στα πρόβεια αντίστοιχα τα σταφύλια, τα σύκα, τις ελιές, τις ντομάτες και την πάπρικα.
Στα πικάντικα τυριά πολύ ωραίος συνδυασμός είναι και αυτός με γλυκά του κουταλιού, όπως το γλυκό φιστίκι Αιγίνης, μέλι και μαρμελάδες
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό