Με τις πιο μαλακές γόμες το Grand Prix στη Μαλαισία

Ένα από τα πρώτα Grand Prix που μπήκε το 1999, στο πρόγραμμα της F1 ήταν αυτό της  Μαλαισίας . Πολύ καλή η πίστα, άριστη η δουλειά που έκαναν οι τεχνικοί. Στην πίστα της Σεπάνγκ το 2016 έγιναν αρκετές  αλλαγές. Στρώθηκε εντελώς νέο οδόστρωμα ώστε να εξαλειφθούν οι ανωμαλίες οι οποίες ήταν παλιότερα ένα από τα χαρακτηριστικά της πίστας που κατασκευάστηκε σε βαλτοτόπια.  Και όμως φέτος στην πίστα αυτή, γίνεται για τελευταία χρονιά αγώνας της F1.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορέσουμε να δούμε όχι μόνο καλό αγώνα αλλά και αγώνα στρατηγικής. Πολλά μπορούν να παιχθούν ανάμεσα στους δύο πρώτους της βαθμολογίας. Ο τροπικός καιρός με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και τους μουσώνες με τις έντονες βροχοπτώσεις παραμένει ένα αξιοσημείωτο θέμα. Η νέα στρώση ασφαλτοτάπητα μείωσε την τραχύτητα του οδοστρώματος για την οποία ήταν γνωστή η Σεπάνγκ. Αυτό βοήθησε στην επιλογή μαλακότερων γομών.  Η νέα ασφαλτόστρωση έχει αλλάξει τις κλίσεις και τις γραμμές σε κάποιες στροφές που πλέον είναι ταχύτερες από το παρελθόν.

Οι φετινές επιλογές γομών ελαστικών είναι ένα σκαλοπάτι πιο μαλακές από τις περσινές. Έχουν επιλεγεί οι P Zero White Medium (μέση γόμα, λευκό σιρίτι), P Zero Yellow soft (μαλακή γόμα, κίτρινο σιρίτι) and P Zero Red supersoft (πολύ μαλακή γόμα, κόκκινο σιρίτι): Τελευταία φορά που είδαμε φέτος το συγκεκριμένο συνδυασμό ήταν στην Ιταλία.

Πέρυσι οι τεχνικοί της Pirelli κατέγραψαν θερμοκρασίες 59 βαθμούς Κελσίου. Ήταν η υψηλότερη τιμή όλης της σεζόν. Πέρυσι ο νικητής έκανε δυο αλλαγές, Η στρατηγική όμως επηρεάστηκε από εικονικά αυτοκίνητα ασφαλείας. Φέτος επέλεξαν τον πιο μαλακό συνδυασμό γομών που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στη Μαλαισία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πιο γρήγορους χρόνους καθώς η πολύ μαλακή γόμα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. Ως συνέπεια πρέπει να γίνει επανεκτίμηση όλων των στρατηγικών, έτσι η δουλειά στις ελεύθερες δοκιμές θα είναι πολύ σημαντική.

Με τις πιο μαλακές γόμες το Grand Prix στη Μαλαισία

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: