Υλικά
- 7 — 8 Μελιτζάνες
- 5-6 Ώριμες ντομάτες
- 250 γρ Τυρί φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες.
Κόβουμε της μελιτζάνες σε χοντρές φέτες
Τηγανίζουμε ελαφρά ή ψήνουμε τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και τις στρώνουμε σε ένα ταψί.
Ραντίζουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, λίγο λάδι, τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά περίπου ( Μπορούμε να προσθέτουμε κρεμμύδι ή οποίο άλλο υλικό μας αρέσει).
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι από τη σάλτσα μας πάνω σε κάθε μελιτζάνα.
Τρίβουμε αρκετό τυρί φέτα πάνω από κάθε μελιτζάνα.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
*Μπορούμε το ίδιο φαγάκι να το κάνουμε τυλιχτό δηλαδή κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Το τυρί το κόβουμε σε μπαστουνάκια, τυλίγουμε σε ρολάκια τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί το ένα κοντά κοντά στο άλλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τα ρολάκια για 30΄
Φωτογραφίες magyreuontas
Συνταγή για το
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό