Μελιτζανοσταμνάκια γεμιστά με μοσχάρι και γκούντα

Ενα πολύ ιδιαίτερο στην γεύση θα έλεγα και πολύ εντυπωσιακό για τραπέζι!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλο μοσχαράκι στήθος
  • Ενα κομμάτι τυρί γκούντα
  • Μελιτζάνες κατά βούληση
  • 2 Κρεμμύδια
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • Σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική
  • 1 Κουταλιά πελτέ
  • Λίγο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση και λίγο από κάτω για να πατάνε ωραία μέσα στο ταψί, βγάλτε την ψίχα τους από μέσα με ένα κουταλάκι και βάλτε τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 2Ο λεπτά, ψήστε τις στο γριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν….

Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας όπως εσείς θέλετε…εγώ έβαλα το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε μπουκλίτσες, έσβησα με λίγο ξίδι αφού πρώτα ήπιε τα υγρά του, έριξα λίγο λάδι και το τσιγάρισα μαζί με δυο μεγάλα κρεμμύδια, τα σκόρδα και έσβησα με λίγο κρασί, τέλος έριξα την σάλτα μου και το αλατοπίπερο μαζί με λίγο νεράκι..έκλεισα την χύτρα μου και σε 25 ήταν έτοιμο..

Γέμισα τις μελιτζάνες με το κρέας και την σάλτσα του κρέατος και έβαλα και τρεις κύβους τυρί γκούντα μέσα στην κάθε μελιτζάνα…τέλος έριξα και από πάνω τυράκι τριμμένο…επίσης ρίχνουμε και την υπόλοιποι σάλτσα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 22Ο μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσούλα μας..σερβίρουμε και απολαμβάνουμε..!!

Gogo Samiou

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: