Μια Νηστίσιμη συνταγή με Χαλβά και Σοκολάτα



Υλικά

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • ξύλο κανέλας + κανέλα σε σκόνη
  • γαρύφαλο σε σκόνη (προαιρετικό)
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα (σε μέτρια φωτιά για να μην καεί το σιμιγδάλι).
  3. Ρίχνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι, ανακατεύοντας μέχρι να το ‘πιει’ όλο και να γίνει κάπως σφικτός ο χαλβάς. Ρίχνουμε στο χαλβά — αν θέλουμε — κανέλα και γαρύφαλο σε σκόνη.
  4. Βάζουμε τον χαλβά σε ένα ταψί ή πυρέξ και αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Αφού κρυώσει με τη βοήθεια 2 κουταλιών γλυκού φτιάχνουμε μπαλάκια από το μίγμα χαλβά και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν καλά.
  6. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια χαλβά στη σοκολάτα (πάλι με τη βοήθεια 2 κουταλιών).
  7. Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Αν είναι για κέρασμα μπορούμε να τα βάλουμε στα χαρτάκια που βάζουμε τις τρούφες.



Originally posted 2016-08-07 16:21:47.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: