Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- ξύλο κανέλας + κανέλα σε σκόνη
- γαρύφαλο σε σκόνη (προαιρετικό)
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα (σε μέτρια φωτιά για να μην καεί το σιμιγδάλι).
- Ρίχνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι, ανακατεύοντας μέχρι να το ‘πιει’ όλο και να γίνει κάπως σφικτός ο χαλβάς. Ρίχνουμε στο χαλβά — αν θέλουμε — κανέλα και γαρύφαλο σε σκόνη.
- Βάζουμε τον χαλβά σε ένα ταψί ή πυρέξ και αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
- Αφού κρυώσει με τη βοήθεια 2 κουταλιών γλυκού φτιάχνουμε μπαλάκια από το μίγμα χαλβά και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν καλά.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια χαλβά στη σοκολάτα (πάλι με τη βοήθεια 2 κουταλιών).
- Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Αν είναι για κέρασμα μπορούμε να τα βάλουμε στα χαρτάκια που βάζουμε τις τρούφες.
Originally posted 2016-08-07 16:21:47.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό