Μιλάτε στο Tinder αλλά δεν έχει social media; Πώς θα σιγουρευτείς ότι είναι αυτός που λέει

Σου έχει τύχει ποτέ να ανακαλύψεις ότι αυτός με τον οποίο μιλάς στο Tinder και ετοιμάζεσαι να βγεις ραντεβού, και ο οποίος παρεπιπτόντως δεν έχει λογαριασμούς στα social media (!), δεν ήταν τελικά αυτός που ισχυριζόταν; Εμένα ναι, γι” αυτό και πλέον έχω γίνει πολύ προσεκτική όσον αφορά στα dating apps.

Όταν κάποιος σου λέει ότι δεν έχει Instagram, TikTok, ή έστω Facebook, μάλλον θα πρέπει να φορέσεις το καπέλο του FBI και να κάνεις κυριολεκτικά ό,τι μπορείς (…σε λογικά πλαίσια) για να σιγουρευτείς ότι είναι πραγματικά αυτός που παρουσιάζεται.

Σίγουρα, υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους κάποιος να μη θέλει να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά καλό θα είναι πριν βγεις μαζί του, να είσαι 100% σίγουρη ότι δεν πρόκειται για έναν άλλον άνθρωπο. 

#1. Δοκίμασε την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων

Βήμα 1ο: Κάνε screenshot μία από τις φωτογραφίες που έχει στο Tinder.

Βήμα 2: Κάνε «αντίστροφη αναζήτηση εικόνων» για να δεις εάν η φωτογραφία σχετίζεται με ψεύτικους διαδικτυακούς λογαριασμούς, εναλλακτικά ονόματα ή άλλα προφίλ που… δεν έχουν το όνομά του. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανεβάσεις οποιαδήποτε φωτογραφία του σε έναν ιστότοπο όπως το Google Images, το Bing ή το TinEye και να δεις τι προκύπτει. Αυτές οι μηχανές αναζήτησης θα σαρώσουν τον ιστό για τυχόν οπτικά παρόμοιες εικόνες. Αν υπάρχουν 10 πανομοιότυπες εικόνες και όλες συνδέονται με άρθρα σχετικά με έναν διάσημο ή έχουν το όνομα άλλου ατόμου, λυπάμαι αλλά χρησιμοποιεί 100% τη φωτογραφία κάποιου άλλου.

#2. Ζήτα του να μιλήσετε μέσω FaceTime

Το να συνομιλήσετε μέσω βιντεοκλήσης είναι πάντα must όταν πρόκειται να συναντήσεις κάποιον που γνώρισες μέσω dating app. Μια απλή κλήση FaceTime θα σε βοηθήσει να σιγουρευτείς ότι το αγόρι με το οποίο μιλάς, είναι όντως αυτό που παρουσιάζεται ότι είναι.

#3. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Το ένστικτό μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να καταλάβουμε αν κινδυνεύουμε ή όχι, αλλά και να διακρίνουμε τις προθέσεις και την αυθεντικότητα των άλλων. Εάν, λοιπόν, έχεις έντονα συναισθήματα αμφιβολίας ή ανησυχίας για το αγόρι με το οποίο μιλάς, εμπιστεύσου τα. Μπορεί η Google να τα ξέρει όλα, αλλά η έκτη αίσθηση μπορεί να προσφέρει πολύ πιο πολύτιμες γνώσεις.

#4. Ζήτα του να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες για εκείνον

Εάν προτιμάς τα πιο… άμεσα πράγματα, πήγαινε κατευθείαν στην πηγή. Όταν κάτι σου φαίνεται περίεργο, μη φοβηθείς να του ζητήσεις ευθέως να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες για εκείνον. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: