Για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν με πιάτα και μαχαιριά προσπαθώντας να κόψουν ένα κάλο κομμάτι χωρίς να διαλυθεί,η λύση του γλυκού σε μπολάκια είναι ιδανική!!!
Υλικά για 16 μπολάκια
- 1 λίτρο γάλα
- 160 γρ. άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 160 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 1 κρόκο αυγού
- 200 γρ. σαντιγί
- 2 πακέτα μπισκότα σφολιατινία (500 γρ.)
Εκτελεση
-Ανακατεύω με ένα σύρμα την μαργαρίνη με την άχνη και τις βανίλιες και προσθέτω και τον κρόκο. Το αφήνω στην άκρη.
-Βάζω το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνω και ανακατεύω το κορν φλάουρ και ανοιγω τη φωτιά. Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω απ τη φωτιά και προσθέτω αμέσως το μίγμα με την μαργαρίνη. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μίγμα σ ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει καλά.
Μοιράζω από λίγη κρέμα στα μπολάκια, μετά μπισκότα, πάλι κρέμα, πάλι μπισκότα, από πάνω λίγη σαντιγί και τέλος πασπαλίζω την επιφάνεια με τριμμένο μπισκότο.
Έτοιμο!!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό