Μόνο με 2 βασικά υλικά και σε ελάχιστο χρόνο ένα πραγματικά πολύ γευστικό γλυκάκι στο τσακ μπαμ !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!
Υλικά
1 συσκευασία ζύμη σφολιάτα που έχει 2 φύλλα μέσα
5 μήλα
κανέλα
ζάχαρη κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε
Πλένουμε καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 ποτήρι του κρασιού νερό και τα ραντίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα [η ποσότητα κανονίζετε από εσάς πόσο γλυκιά την θέλετε ]
Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας περίπου για 15 λεπτά να μην υπάρχει υγρό να στεγνώσει εντελώς.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι σε μέγεθος όσο είναι το φύλλο προσέχοντας γύρω γύρω να κάνει τοίχωμα μην χυθεί το μείγμα μας απ έξω αλλά και για να την διπλώσουμε όταν την κλείσουμε .
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μήλου και τοποθετούμε σουρωτό το επάνω φύλλο .
Με ένα πιρούνι την τρυπάμε πολλές φορές εδώ κι εκεί πάνω στην επιφάνεια όλη .
Κλείνουμε από πάνω διπλώνοντας τις άκρες από το κάτω φύλλο που προ εξείχαν .
Την βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει την κόβουμε μέσα στο ταψί σε τετράγωνα κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κι αν σας αρέσει και με κανέλα και την εξαφανίζουμε !!!
*Αν θέλουμε μαζί με τα μήλα που τα μαγειρεύουμε προς το τέλος ρίχνουμε και μία χούφτα σταφίδες ξανθές ,ακόμα και καρύδι ψιλοτριμμένο -δεν έβαλα τίποτα από τα παραπάνω δεν είχα – βγήκε τέλεια όμως γιατί την έφτιαξα εντελώς ξαφνικά θέλοντας κατι γλυκό και στα γρηγορα -μιά και υπήρχαν μήλα και φύλλο !
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό