Υλικά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι μπεκιν παουντερ
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι,
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- άχνη για το πασπάλισμα
Γέμιση
- 5 μήλα
- 5 κουταλιές καστάνη ζάχαρη
- 2 κουτ γλυκού κανέλα.
- καρύδια
- σταφίδες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε λεκάνη τη μαγιά με το γάλα, το αλάτι,τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και το ξίδι
Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι με το μπεκιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή που να ξεκολλάει απ το χέρι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Γέμιση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε απ τον τρίφτη στο μέρος που κόβουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι προσθέτουμε την ζάχαρη την κανέλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Το αφήνουμε να κρυώσει……ανοίγουμε στρογγυλά 3 φύλα και τα κόβουμε.
Βάζουμε τη γέμιση, τυλίγουμε και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτά.
Chortatou Litsa
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό