Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 3 κουταλιές τις σούπας κακάο
- 1 κούπα μαργαρίνη βούτυρο μαλακό
- 3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 φάκελα κουβερτούρα Γιώτης
Επικάλυψη
- 1 κουτάκι σαντιγί
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο των 2 φακέλων νιφάδες κουβερτούρας.
Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
Σε ένα μπολ σπάζεται τα μπισκότα και τ ανακατεύετε με τα καρύδια .
Ενώνετε το μείγμα σοκολάτας με το μείγμα βουτύρου και το προσθέτετε στα μπισκότα .Ανακατεύετε πολύ καλά και βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα .
Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες .
Ξεφορμάρεται το γλυκό και γαρνίρετε με την χτυπημένης σαντιγί.
Μπορείτε να παραλείψετε την σαντιγί και να πασπαλίσετε το γλυκό με τρούφα η νιφάδες σοκολάτας.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό