ΥΛΙΚΑ
- 400γρ. βούτυρο Lurpak σοφτ ανάλατο
- 550γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 200γρ. γάλα
- 100γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 φακελάκι αμμωνία [θα τη διαλύσουμε στο χυμό πορτοκάλι]
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που δεν θα κολλάει στο χέρι…[περίπου 2 κιλά αλεύρι]
- Για το άλειμμα 2 κρόκοι αυγού με 4κ.σ. γάλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ.
Με μίξερ, χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 6΄-7΄λεπτά, να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, και το αλάτι.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα.Προσθέτουμε και το γάλα.
Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνες.
Αλείφουμε με διάλυμα αυγού.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10′-15’λεπτά
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ.
Με μίξερ, χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 6΄-7΄λεπτά, να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, και το αλάτι.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα.Προσθέτουμε και το γάλα.
Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνες.
Αλείφουμε με διάλυμα αυγού.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10′-15’λεπτά
Πηγή: Mina Papa /mageirikikaisintages.blogspot.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό